Naši žáci kategorie U14 se o tomto víkendu zúčastnili velice dobře obsazeného turnaje "Mikulášský vozík" na Sokole Pražském . Turnaj se zahraniční účastí, exhibicí vozíčkářů USK Meta Praha a účastí pana Radoslava Rančíka, nejlepšího hráče týmu Basket Nymburk, byl vynikající prověrkou našich borců a konfrontací s družstvy moravské skupiny naší věkové kategorie.


Hned v prvním pátečním utkání jsme narazili na celkového vítěze tohoto turnaje družstvo KK Cedevita ( Chorvatsko ) a obdrželi porážku 71:104. Vstup do utkání byl ovlivněn pozdním příjezdem do haly Sokola Pražského, jelikož Praha byla z důvodu bouračky na D5 v tomto čase prakticky neprůjezdná. Než se naši hráči rozkoukali, prohrávali po 6 minutách 19:0 a během celého utkání se nepodařilo vývoj utkání vyrovnat.

Další utkání v naší skupině s celky BK Tábor 91:42 a Sokolem Pražským 89:54 jsme vyhráli a v neděli nás čekal v boji o celkové 3.místo celek moravské skupiny U14 BK Pardubice. Začátek tohoto utkání připravili hráči našeho družstva svým trenérům překvapení v podobě porážky 1.čtvrtiny 25:5 a přes veškerou snahu v dalších 3 čtvrtinách se nepodařilo tento náskok vymazat. V boji o celkové 3.místo v turnaji jsme podlehli 66:74 a velice tvrdě narazili na vůli a chuť některých družstev po vítězství.

Turnaj byl vynikající prověrkou myšlení a vůle po vítězství našich hráčů a lze jen doufat, že si z celého turnaje vezmou velké ponaučení do dalších bojů v A skupině ŽL kategorie U14.

Celkové výsledky turnaje: 1. KK Cedevita (Chorvatsko ), 2.FV Bamberg ( Německo ), 3. BK Pardubice, 4.TJ Lokomotiva Plzeň, 5. Kondoři Liberec, 6. BK Tábor, 7. Sokol Pražský. 8. USK Praha

Několik fotografií najdete ZDE.