Uplynulý víkend jsme dvěma domácími zápasy odstartovali extraligové boje mladších žáků. Našimi soupeři byli hráči Brandýsa nad Labem a pražští Sokolové.


S určitými obavami a bez Matyáše jsme nastupovali do sobotního zápasu. Nicméně kluci v tomto zápase nepotvrdili povět týmu se slabším rozjezdem a do svého soupeře se řádně "zakousli". Odměnou v poločase jim za to byl šestadvacetibodobý náskok. Nicméně pod dojmem relativně snadného zápasu domácí hráči ve druhém poločase polevili, takže místo, abychom soupeře dorazili, dokázali jsme třetí čtvrtinu prohrát. Důrazná domluva a prostřídání hru opět oživilo a Lokomotiva si tak dokráčela v klidu pro druhou extraligovou výhru.

Zato v nedělním zápase nás čekal soupeř nad míru těžký - třetí tým z mistrovství ČR Sokol pražský. Respekt ze soupeře byl až příliš velký, dopouštěli jsme se zbytečných chyb, které ani nebyly vynuceny tlakem hostí. k jistému zlepšení došlo ve druhé čtvrtině, kdy jsme se dokázali prosazovat zejména díky rychlým protiútokům. Druhý poločas byl kopií toho prvního. Vyšším a technicky vyspělejším Sokolům jsme křídla přistřihnout nedokázali. V tomto zápase se naplno projevily naše zlozvyky a nedostatečná tréninková morálka. Naši hráči alespoň viděli vrcholný basketbal kategorie U14, což může být motivací pro lepší práci v tréninku a tím pádem i herní progres.

Statistiky najdete zde a zde.