V sedmém kole nadstavbové části skupiny A2 jsme nepodali dobrý výkon a po zásluze jsme podlehli celku Brna. O nápravu se pokusíme 6. dubna v Opavě a následně se v letošní sezoně Mattoni NBL rozloučíme s domácím publikem soubojem s Basketbalem QANTO Svitavy.

Libor Jeřábek, asistent trenéra Basketbalu Brno: „Jsem rád, že jsme konečně vyhráli. Ani v předchozích zápasech jsme ovšem nepodávali špatné výkony. V utkání jsem však chtěl po šesti minutách odejít nebo hodit na palubovku ručník. Míče nám padali z rukou, hrozná střelba, jako by hráči ještě seděli v autobusu. Hráli jsme ale trpělivě, Plzeň nebyla tak aktivní a náskok jsme postupně začali ukrajovat. Klíčovým momentem byla třetí čtvrtina. K Reinbergerovi se přidali v útoku další hráči a to rozhodlo."

Dominik Feštr, trenér Lokomotivy Interconex Plzeň: „Jsem hodně zklamaný, předvedli jsme jeden z nejhorších výkonů během celé sezony. Po snadném vedení jako by si naši hráči řekli, že soupeř utkání zabalí. Když ale Brno šlo do vedení, nenašel se nikdo, kdo by jeho tlak a nápor zastavil. Naše obrana nehrála kolektivně, soupeřovi dlouzí i křídla naše hráče přehráli. Hrozně mě to mrzí, mě jsem zcela jiné představy."

Václav Homonichl, rozehrávač Lokomotivy: „Hráli jsme hodně špatně. Byl to snad náš nejhorší výkon. Po snadném vedení jsme hráli pořád stejně, ale to na soupeře nemohlo stačit. Ten se postupně zlepšoval. My jsme hráli na sedmdesát a oni na sto procent. Doufám, že poslední zápasy budou lepší.