Sezóna 2023/2024 byla pro BK Lokomotiva Plzeň velmi úspěšná napříč různými věkovými kategoriemi. Klub dosáhl několika významných úspěchů a pokračoval v růstu svých mladých talentů a jejich rozvoji. Níže uvádíme podrobné výsledky a informace jednotlivých kategorií.

 


Výsledky a hodnocení jednotlivých kategorií

U6 Tým U6 je nejmladší přípravkou u nás v klubu, kde vítězstvím je každý radostný pohyb dítěte. Tento tým se zaměřuje primárně na základní pohybové a herní dovednosti pro nejmenší děti tohoto věku.

U8 Tým U8 je mladší přípravka, která se s basketbalem teprve seznamuje a žádné oficiální utkání nehraje, pouze přátelské utkání, kde převyšuje radost a dětské nadšení vše ostatní. Tento tým se připravuje primárně na přechod do U10.

U10 Tým U10 zatím jako starší přípravka se zúčastnil čtyř nadregionálních turnajů, kde se vítězství střídalo s porážkou a v této kategorii se výsledková část tolik neřeší, ale spíše herní projev a ten byl pozitivní.

U11-A Tým U11-A se umístil na vynikajícím 2. místě na Mistrovství České republiky. Toto umístění je důkazem skvělé práce trenérů a odhodlání mladých hráčů, kteří prokázali své schopnosti na celostátní úrovni.

U11-B Tým U11-B se umístil na vynikajícím 3. místě v Krajském přeboru. Vhledem k velkému počtu hráčů v těchto ročnících byl tým tvořen z dominantních hráčů U10 a hráčů co ještě nemají takové herní zkušenosti ve své kategorii.

U12 Kategorie U12 dosáhla největšího úspěchu v historii klubu tím, že zvítězila na Mistrovství České republiky. Tento triumf ukazuje na silný týmový duch a vysokou úroveň basketbalových dovedností, které hráči předvedli během celé sezóny.

U13 Tým U13 zakončil sezónu 7. místem na Mistrovství České republiky v Olomouci. I přes některé těžké zápasy ukázali hráči velké nasazení a bojovnost​.

U14 V kategorii U14 se tým umístil na středních příčkách žákovské ligy, dále v nadstavbě obsadil 1.místo a postoupil tak automaticky do žákovské ligy U15 pro nadcházející sezónu. Hráči získali cenné zkušenosti, které budou moci využít v dalším období.

U15 Tým U15 se účastnil žákovské ligy, kde získal cenné zkušenosti a rozvíjel své dovednosti. Umístění v této kategorii bylo na konci tabulky, ale v nadstavbové části se umístili na konečném 5.místě.

U17 Kategorie U17, hrající extraligu kadetů, skončila v druhé polovině tabulky a museli projít herní částí Play Out, kterou ve finále vyhráli. Hráči prokázali značný pokrok a připravují se na přechod do vyšších věkových kategorií

U19 Tým U19 soutěžící v extralize juniorů  se umístil v horní polovině tabulky a bohužel ho v předkole Play Off vyřadil nakonec účastník Final Four, což je skvělým příslibem pro budoucí zapojení těchto hráčů do seniorských kategorií​.

Muži A (1. liga) Muži A v 1. lize ČR dosáhli na předkole Play Off, kde se bohužel projevila absence klíčových hráčů a cesta postupu tím skončila. Přesto tým prokázal po většinu sezóny stabilní formu a několik pozoruhodných výkonů předvedla mladá generace našich odchovanců, což je velké pozitivum pro nadcházející sezónu.

Muži B (2. liga) Muži B hrající ve 2. lize ČR obsadili 5. místo a jejich cesta skončila ve čtvrtfinále Play Off. Tým byl složen převážně z mladých hráčů, kteří sbírali zkušenosti a ukázali potenciál pro budoucí sezónu.

Muži U23 ( Liga plzeňského kraje) Tým U23 skončil na 2. místě, čímž si zajistil silnou pozici mezi regionálními soupeři. Hráči prokázali dobrou úroveň hry a schopnost konkurovat všem týmům​.

Sportovní ředitel Erik Eisman:

Sezóna 2023/2024 byla pro BK Lokomotiva Plzeň plná úspěchů a rozvoje mladých talentů. Klub pokračuje ve své misi výchovy kvalitních basketbalistů a je připraven na další výzvy v nadcházejících sezónách. Gratulujeme a děkujeme všem hráčům, trenérům, partnerům za podporu klubu v dosažených výsledcích a těšíme se na další úspěchy v budoucnosti.