Od pátku do neděle se v plzeňském sportovním areálu odehrálo Mistroství České republiky kategorie U11. K vidění bylo spousta skvělých zápasů, které zanechaly fanoušky na okraji sedadel. A to zejména ve finále tohoto mistroství, kde se domácí tým BK Lokomotiva Plzeň utkal s týmem NH Ostrava.


Od samého začátku byla atmosféra napjatá. Lokomotiva Plzeň vstoupila do zápasu s velkým odhodláním a chtěla ukázat svou sílu na domácí půdě. Ale NH Ostrava nebyla ochotná ustoupit a bojovala tvrdě. Obě družstva předvedla skvělé individuální i týmové akce, což dalo divákům co sledovat.

První poločas byl napínavý, s oběma týmy se snažícími získat kontrolu nad hrou. Lokomotiva Plzeň se snažila tlačit na útok, zatímco NH Ostrava se spoléhala na svou obranu a rychlé protiútoky. Do přestávky byl stav vyrovnaný, což naznačovalo, že druhá polovina bude ještě napínavější.

Druhý poločas přinesl ještě větší intenzitu. Oba týmy bojovaly o každý míč a snažily se najít mezery v obraně soupeře. Lokomotiva Plzeň dokázala vytvořit několik skvělých šancí, ale NH Ostrava rovněž nebezpečná a dokázala získat výraznější náskok.

Napětí dosáhlo vrcholu v posledních minutách zápasu. Lokomotiva Plzeň se snažila dotáhnout skóre a vyrovnat, zatímco soupeř se bránil a snažil se udržet své vedení. Nakonec však NH Ostrava ustála tlak a uhájila si svůj náskok až do konce.

I když Lokomotiva Plzeň nakonec nezískala zlatou medaili, může být hrdá na svůj výkon. Jejich vášeň, odhodlání a bojovný duch byly zjevné po celý zápas. Získat 2. místo na MČR je úžasný úspěch a ukazuje, že tým má velký potenciál a talent.

 

Komentář trenéra E. Eisman:

Tak prvotně bych chtěl pogratulovat NH Ostrava a všem zúčastněním týmům ke skvělému vystoupení na tomto turnaji v kategorii U11. Co se týká nás, tak bych chtěl našim hráčům, trenérům a rodičům poděkovat za jejich odhodlání a energii, kterou do této sezóny a turnaje vložili. Zažili jsme spousty těžkých utkání a v některých jsme byli šťastnější a v některých naopak. Myslím si, že na tento turnaj všichni budou určitě vzpomínat jen v dobrém. Jako tým nás to určitě posunulo a ukázalo na čem musíme ještě v budoucnu zapracovat a to je pro mě asi nejzásadnější. U této věkové kategorie by měl být výsledek cesta ke zlepšení a ne primární cíl, za což bych chtěl pochválit všechny rodiče a fanoušky, kteří se podle toho řídí.