Druhou adventní neděli 10. 12. odehráli starší minižáci nadregionální turnaj v Hradci Králové, kde si zahráli proti domácím Královským Sokolům a proti týmu v Olomouce. Na turnaj jsme se vydali v sestavě, ve které bylo dost hráčů z mladších kategorií, aby si zkusili zahrát proti starším a zkušenějším hráčům.


Královští Sokoli × BK Lokomotiva Plzeň 79:45

V prvním utkání jsme změřili síly s domácím družstvem, které bylo výrazně vyšší. Kluci z Plzně měli dobré i špatné úseky hry. Bohužel když už jsme se dostali do zakončení, tak jsme ho dokázali proměnit, a i díky tomu si domácí zaslouženě došli pro výhru.

BCM Olomouc × BK Lokomotiva Plzeň 92:22

Druhé utkání měli ve svých rukách od začátku až do konce hráči z Olomouce, kteří předváděli pěkný basket. Našim hráčům se moc nedařilo a svěšovali hlavy místo toho, aby hráli dál a bojovali. V takovém duchu se nesl skoro celý zápas a soupeř z Olomouce si došel pro jasné vítězství.

Komentář asistenta J. Buňky:
„Oběma soupeřům děkujeme za utkání. Záměrně jsme s sebou vzali mladší hráče, aby poznali, že stále musejí na sobě pracovat, a aby také nabrali zkušenosti. Pro kluky to byly určitě lepší zápasy, než kdyby snadně vyhráli. Příští víkend nás čekají poslední zápasy před Vánoci a doufám, že kluci v nich využijí nabraných zkušeností.“