O víkendu odehráli naši žáci U15 derby se Západočeskými rivaly z Klatov.

 


BK Lokomotiva Plzeň X BK Klatovy (87:69)

Před začátkem utkání na poradě jsme si stanovili jasné věci, kterýma se budeme chtít prezentovat na hřišti, agresivní obranou, rychlou, a především týmovou hrou. Vstup do utkání se nám celkem povedl, kdy jsme na začátku 4. minuty vedli 7:1, přičemž jsme ale neproměnili 8 trestných hodů. Poté nás soupeř dotáhl a do poloviny 4. čtvrtiny se hrál pro diváky velice atraktivní vyrovnaný basketbal. V posledních pěti minutách zápasu se nám podařilo soupeři odskočit šnůrou 20:4 a tím pádem získat druhou výhru v sezóně a vůbec první nad našimi rivaly z BK Klatovy.

 

BK Klatovy X BK Lokomotiva Plzeň (98:55)

V nedělním zápase jsme chtěli navázat na výkon z předešlého dne, bohužel náš vstup do utkání a první tři čtvrtiny se vůbec nepovedli všude jsme byli pozdě, nesoustředili jsme se, věčně jsme někde zaspali a soupeř toho dokázal využít ve svůj prospěch. Nedařilo se nám zastavit klíčové hráče soupeře, přejít pressing a proměňovat volné střely nebo lay-upy. Hráči Klatov utkání zaslouženě vyhráli a vrátili nám sobotní porážku.

 

Komentář trenéra P. Baselidese: „V sobotu jsme hráli, musím říci, skvěle. Týmovou hrou a dobrým posunem míče jsme nacházeli volné střelce na tří bodové čáře a dokázali střely proměňovat. Chlapci si za tento zápas zaslouží obrovskou pochvalu, za to, jak k zápasu přistoupili a sami sobě ukázali, že když hrají týmově, tak dokáží hrát krásný basketbal a z toho mám nesmírnou radost. V neděli, i když se nám nedařilo, tak se kluci snažili bojovat až do konce. Chápu, že jsme byli frustrováni z našich individuálních chyb, ale chyby k rozvoji hráče patří a musíme se naučit pracovat pod tlakem a nezhroutit se, když se nám nedaří. Na závěr bych chtěl poděkovat všem fanouškům a rodičům, kteří na zápasy dorazili a vytvořili nám skvělou atmosféru.“