Netradičně ve středu, 2 dny po návratu z turnaje EYBL v Lotyšsku, vyzvali kadeti Lokomotivy na domácí palubovce celek USK, který měl do té doby bilanci 5:0.

 


BK Loko Plzeň x USK Praha (49:63)

Do zápasu vstoupili domácí velice dobře. V obraně neprohrávali souboje 1 na 1 a nutili své soupeře k těžkým střelám či ztrátám, čímž výrazně zpomalili jeho bodový přísun. Na druhé straně palubovky si vytvářeli, tak jako v každém zápase, dobré střelecké pozice a situace 1 na 1, do kterých se chtějí dostávat. Problémem jim ale byla koncentrace v zakončení a dohrávání herních setů. Tyto skutečnosti způsobily extrémně nízké skóre v průběhu zápasu. Tým USK držely ve hře 2 individuality, které se místy dokázali prosadit z extrémně těžkých střel a ani jeden z týmů si tak nedokázal vytvořit větší náskok. Problém nastal na zlomu 3. a 4. periody hry, kdy hráči Lokotky doslova zahodili dobře rozehraný duel a odmítli vyhrát. Začali hořet na obranném doskoku a dělali taktické chyby v obraně, kterým se do té doby vyvarovali. Dokázali je obohatit ještě o řadu individuálních zkratů, díky kterým si soupeři připsali jednoduché body. Druhý poločas tak vyhrál tým z hlavního města poměrem 19:37. Domácí tak prohráli další slušně rozehraný zápas, který ale nedokázali dotáhnout do úspěšného konce a mají bilanci 1:5.

 

Komentář Z. Zemana: „Odehráli jsme dobrých 27 minut zápasu. Skvěle jsme bránili, ostatně udržet USK na 63 bodech za zápas je super. Dokázali jsme i napravit chyby z předchozích zápasů, ať už se jedná o doskok či obranu přechodové fáze soupeře. Tentokrát nám podkopl nohy útok. Se 49 vsítěnými body se prostě vyhrát nedá. I přesto, že jsme měli poměrně dobré pozice pro zakončení jsme, na rozdíl od soupeřových lídrů, nedokázali dávat body.“