Víkendový výjezd do Prahy nám přinesl první výhru v sezóně. Sobotní zápas s týmem USK Praha sice nedopadl dle představ, avšak přinesl výrazné zlepšení herního projevu, které se podařilo zužitkovat v Neděli na půdě Sokola Pražského.

USK Praha x BK Lokomotiva Plzeň (87:53)

Na Folimance se žádnému týmu nehraje dobře a často trvá dlouho, než si hráči na ono prostředí zvyknou. Náš zápas nebyl výjimkou, na tabuli po první čtvrtině nesvítilo ani dvouciferné skóre i přes to, že jsme si v prvních minutách utkání vypracovali čtyři volné střely z čáry tříbodového oblouku. Úspěch v podobě koše se nedostavil a USK na druhé straně trestal doslova každou naši chybu. Do druhého dějství jsme šli už s čistou hlavou, výrazně zlepšili útočný pohyb a nadechli se k výraznějšímu vzdoru, jenže tristní produktivita nás pokaždé srazila k zemi, 53 vstřelených bodů ostatně hovoří za vše.

Sokol Pražský  BK Lokomotiva Plzeň (82:87)

Neděle, brzké vstávání na vlak a nepříznivé počasí na cestu nehrálo v náš prospěch, z týmu byla ale cítit chuť dojít si pro výhru za každou cenu. Začátek zápasu byl velmi vyrovnaný a i přes fyzické manko, jež jsme na sokolské hráče měli, se nám dařilo držet krok. S prvním střídáním přišel nový nával energie a desetibodová šňůra, jež nám konečně rozvázala ruce. Náskok se dokonce dotkl hranice dvaceti bodů. Soupeř po stížnostech na rozhodčí pak obdržel Technickou chybu, která ho paradoxně nastartovala tak, že náš náskok stáhl na šest v poločase. Následujících dvacet minut bylo takřka nekonečných. Na palubovce se odehrávala bitva dvou důsledných a velmi odhodlaných družstev. Sokol Pražský přitlačil v obraně a my měli velké problémy se soupeřovou fyzičností. V útoku se nám sice dařilo, ale hořeli jsme na doskoku, tím si soupeř značně pomáhal a držel s námi krok. Závěr zápasu jsme si však pohlídali a i přes několik individuálních zaváhání se nám podařilo dosáhnout prvního vítězství v sezóně.