První zápasy sezóny přinesly pro náš tým U19 velmi zajímavé souboje s týmy BA Nymburk a BŠ Tygři Praha. Jelikož je extraliga po rozdělení na dvě části ještě vyrovnanější soutěží, nebylo jasné, v jakých pozicích by se jednotlivé týmy měly nacházet. Proto byl celý soutěžní víkend sledován nejen očima mnoha fanoušku přímo v hale, ale taktéž u přímého přenosu na platformě "TVCOM".

BK Lokomotiva Plzeň x BA Nymburk (76:77)

Úvodní zápas napověděl aktuální situaci v našem týmu. V útočné fázi žádný výrazný problém. Styl, jež jsme předváděli v přípravě, byl zřejmý. Snažili jsme se běhat, být aktivní, vytvářeli si volné střely, nájezdy, bojovali o útočné doskoky. Jenže útok, bohužel, není jedinou částí hry, kterou všichni tak milujeme. Díky úspěšným útočným akcím jsme si drželi náskok pár bodů, a naopak soupeř byl v pozici dotahujícího. Na obranné polovině jsme se však dopustili až moc velkého množství individuálních chyb a nechali nymburské zápas zdramatizovat. Koncovka byla následně, bohužel, pouze o dvou střelách. Nejprve Nymburk přetáhl onen rozhodující bod na svou stranu a nám se naopak na druhém konci hřiště nepodařilo přenést pokyn z lavičky do hry a naši šanci proměnit.

 

BK Lokomotiva Plzeň x BŠ Tygři Praha (85:106)

Na první pohled je zřejmé, že obdržených 106 bodů na domácí palubovce se těžko přetavuje ve vítězství. Ačkoliv jsme opět v útoku předváděli relativně obstojný výkon, v obraně to tentokrát bylo naprosto neakceptovatelné. Mohli bychom se vymlouvat na soupeřův den (16 proměněných trojek), jenže množství místa, jež soupeř dostal, by dokázal využít doslova každý tým extraligové úrovně. Je třeba teď dát hlavu dolu, soustředit se na zlepšení obranné fáze a snažit se co nejefektivněji odčinit tato úvodní zaváhání.