V neděli 24. září začala sezóna také našim starším minižákům U13. Do Plzně dorazili soupeři z Klatov a Mariánských Lázní, se který se budeme potkávat celou sezónu. Do sestavy se dostalo i hned pár nováčků, pro které to byla premiéra na basketbalovém hřišti.


BK Loko Plzeň x BK Klatovy 10:71

Do první zápasu jsme nastoupili proti klatovskému družstvu. Soupeř plnil roli favorit hned od první minuty, kdy vyhrál první čtvrtinu 2:27. Naši kluci dělali chyby v útoku a v obraně nedokázali ubránit hráče jeden na jednoho. Některé nedostatky byly způsobené nezkušeností a nevyhraností nových hráčů. Ve druhém poločase se povedlo částečně zlepšit činnost na obranné polovině, to však soupeře nezastavilo a ten si došel pro zasloužené vítězství.

BK Mariánské Lázně x BK Loko Plzeň 14:75

Ve druhém zápasy jsme změřili síly s týmem z Mariánských Lázní. Do utkání jsme vstoupili mnohem aktivněji než do předchozího a snažili se vyvarovat chyb, o kterých jsme si bavili před zápasem v šatně, ale stále na obou stranách bylo mnoho nepřesností. Dokázali jsme proměňovat lehké koše a body si pří svých debutech připsali i noví členové týmu a i díky tomu jsme si připsali první vítězství v sezóně.

Obě utkání nám ukázala, kde máme nedostatky a že máme před sebou sezónu plnou práce.

Komentář asistenta trenéra J. Buňky:

„První zápasy sezóny nám ukázaly, že je před námi spoustu práce. Objevovaly se chyby u hráčů, u kterých bychom to nečekali a doufáme, že to byla pouze nervozita z prvních utkání sezóny. Máme teď 14 dní na to, abychom se snažili odstranit chyby a u nových hráčů nastavili správné návyky v útoky a obraně. Věříme, že v příštím kole předvedeme celkově lepší výkon.