Zas ta hlava………

O uplynulém víkendu náš tým U15 zajížděl na horké palubovky Sokola Pražského a USK Praha. Pokud jsme si chtěli zachovat šanci na účast na MČR, museli jsme oba zápasy vyhrát. Bohužel se nám to povedlo jen z poloviny, kdy jsme uspěli na palubovce USK, ale díky mentálnímu výpadku doslova darovali vítězství domácím na Sokole Pražském.

 


Sokol Pražský:

Povedl se nám vstup do utkání, na hráčích bylo vidět odhodlání a touha po vítězství, v první polovině nás držel střelecky Kozel a pod košem Vaník a hru dobře dirigoval Motlík. Na obranné polovině jsme dobře eliminovali stěžejní hráče soupeře. V poslední čtvrtině, ale přišel opět mentální výpadek v podobě hloupých faulů, neúspěšných TH, nevynucených ztrát nebo kroků. I přes to všechno jsme mohli zápas vyhrát, ale naše koncovka ukázala naší nejslabší stránku a to mentalitu a soustředěnost. Toho soupeř dobře využil a počkal až vítězství mu darujeme.

USK Praha: 

Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Dařilo se nám dobrým postavením v obraně a tlakem na míč stěžovat každé zakončení domácích a z toho vyráželi do rychlého protiútoku. Odměnou nám bylo vedení o zhruba 10-15 bodů. Jenže po timeoutu domácích, kdy USK začalo zdvojovat hráče s míčem nás donutil ke hře, která nám není vlastní. Do toho hráči zcela přestali poslouchat pokyny z lavičky a „holomajzna“ z naší strany byla na světě. Do toho jsme začali předržovat míč v přechodu do protiútoku a namísto pohodového poločasového vedení jsme vedli jen o 6 bodů. V šatně musela přijít důrazná promluva, která společně se zjednodušením hry nesla ovoce. Začali jsme hrát více jedna na jedna s následnými a trénovanými principy rozestavení po hřišti a vedení o 20 bodů bylo pro nás odměnou. I když jsme výkonem nijak neoslňovali, tak jsme vedení udrželi až do konce zápasu.

 

Komentář trenéra:

Těžko se mi hledají ta správná slova, věděl jsem, že nás čekají důležité zápasy a snažil jsem se hráče nastavit, aby nervozita neovlivňovala jejich výkon. Což se v prvním utkání až na závěrečnou čtvrtinu povedlo. Poslední čtvrtinu na Sokole rozhodla hlavně naše hlava a koncentrace. V neděli na USK náš výkon byl jak na houpačce, ale po celou dobu jsme si drželi bodový náskok a kontrolovali utkání do vítězného konce. Bohužel nám chybí v týmu vítězná mentalita, když se nedaří tak nemáme viditelné vůdčí hráče, kteří by byli jak na hřišti tak na lavičce lídry! Vyhrávat utkání když se daří, umí dobří hráči, ale vyhrávat utkání když se nedaří umí vynikající hráči, kteří jsou osobnosti a do této role musíme ještě dozrát, zda se to vůbec povede ukáže čas.