V sobotu 18.3. nakonec tým Lokomotivy U14 k zápasu do Klatov neodjel z důvodu široké marodky týmu z pod Černé věže. V neděli odjeli hrát do nedalekých Přeštic.


TJ BK Přeštice x BK Lokomotiva Plzeň (47:105)

Úvod utkání byl v podání hráčů Lokotky dost rozpačitý. Začali špatně především díky nedostatečné koncentraci. V obraně se nebyli schopni orientovat a vázla jejich komunikace. Trápil je i obranný doskok. V útoku na druhou stranu kupili špatná rozhodnutí. Ve druhé čtvrtině zlepšili svou práci v obraně a díky řadě jednoduchých zakončení si dokázali vybudovat pohodlný náskok. Ve druhé půli pak zlepšili řadu zmiňovaných aspektů hry a snížili počet individuálních zkratů. Navíc začali hrát rychle tak, jak je jim to vlastní a pokračovali v navyšování svého vedení. Dokázali si tak připsat vítězství z kategorie „povinných“ a zaslouženě vyhráli.

 

Komentář Z. Zemana: „Vstup do zápasu byl z naší strany otřesný. Nedokázali jsme plnit ani jednu z věcí, na kterých jsme se domluvili a kluci kupili obrovské množství individuálních chyb pramenících z nedostatečného nasazení. Ve druhé půli se nám podařilo snížit jejich četnost, ale náš týmový projev se příliš nezlepšil.“