Když se naši muži „C" sešli začátkem září k prvnímu tréninku, tak zazněla od lodivoda M. Kozla jasná otázka. Jak to letos budeme dělat. Více „lanksam" nebo-li na pohodu, nebo naopak poctivě, což obnáší trénovaní. Volba padla na variantu B, tedy trénovat.

Tak tedy OK. Začalo se trénovat a nutno dodat, že nejintenzivněji za existenci týmu. Někdo by si pomyslel, že to je moc, ale na tréninky nás chodí až 14 a všichni jsou vždy plni očekávání, co zas bude a všechny to evidentně baví. Toť úvodem.

První ostrý zápas sezóny v sobotu 8. 10. jsme odehráli proti týmu z Mariánských Lázní. Ze zápasu jsme měli respekt, poněvadž jsme věděli, že soupeř je běhavý, hraje organizovaně a ve svém středu má individuality. Jenže my do zápasu doslova vlétli. Nový herní systém, poctivé trénování a hlavně ukázněnost v obraně nám dala vedení 13:0. V tento moment jsme hráli prakticky bez chyb. Ku podivu i naše nejslabší část hry, doskok, byla na výbornou, a když se k tomu všemu ještě přidalo vysoké procento střelby tak hosté prakticky neměli šanci. Poločasové vedení 34:25 ještě ukazovalo na možné komplikace, ale ty jsme utnuli ve 3. čtvrtině. V této části hry nás držela obrana. „Mariánky" vstřelily první koš až po 4 minutách. K slušné obraně jsme přidali organizaci v útoku s častým rychlým přechodem a vedení až o 30 bodů bylo na světě.

Někdo by si pomyslel, že se zápas bude jen dohrávat, ale opak byl pravdou. Za hosty se probrala jedna z individualit Tomáš Kříž. Povedlo se mu vstřelit během 7 minut 13 bodů. Jenže my stále drželi to své. Když někdo polevil, tak byl rázně upozorněn, že takto ne. Stále byl kladen důraz na organizaci hry, na nový herní systém a především na kolektivní pojetí a nájezd do koše.

To vše přineslo ovoce v podobě vysoké výhry a velice slušné hry. Posledním a snad nejdůležitějším plusem zápasu bylo, že prakticky nebylo znát, když se střídalo. Každý hráč si odvedl své a zastupitelnost jeden za druhého byla bez známky na naší hru.

BK Lokomotiva Plzeň "C" - Mariánské Lázně 78:53 (20:7, 14:18, 24:7)

Věříme, že i poměrně početné publikum se bavilo a již nyní všechny zveme na následný náš zápas, derby proti našemu „B" týmu. O datu zápasu se dozvíte na našem webu.