13. kolo druhé nejvyšší ligy v ČR zavedlo náš tým na palubovku Sokola pražského. Ten má v letošní sezóně velice dobré výsledky (bilance 8-3 před utkáním). Nečekalo nás tedy nic lehkého.

Jak už to tak bývá, na Sokole se většinou jedná o defenzivní bitvu. To se také potvrdilo i v našem společném souboji. „V první polovině si dovolím říci, že jsme se prezentovali lepším herním projevem než domácí, v naší hře byla vidět lehkost a často jsme si vytvářeli otevřené střely." Okomentoval K. Říha. I přesto se nám ale nepodařilo soupeři odskočit na větší bodový rozdíl a domácí se vždy dotáhli. Přetahovaná o každý bod, každý vyhraný souboj hrál důležitou roli. V druhé polovině jsme začali měnit obrany z osobní na zónovou, což dělalo chvílí domácím problémy a dostali jsme se do vedení. Poté soupeř opět dokázal odpovědět a utkání dospělo do vyrovnané koncovky, kde jsme ale udělaly dvě velké hrubky v obraně po sobě, čehož Sokol využil a dvakrát nás potrestal. V zápase, ve kterém se nastřílí pouze 50 až 60 bodů znamenal tento úsek velký výpadek. Domácí se dostali v pravý čas do mírného vedení a nám se přestalo dařit, museli jsme tedy faulovat a domácí si výhru už pohlídali.

Další utkání, ve kterém jsme nezvládli závěr, nás hodně mrzí, už jen při pohledu na tabulku. Musíme si vzít opět ponaučení a příště to zvládnout lépe.

Sokol pražský - BK Lokomotiva Plzeň 60:54 (16:15, 30:32, 38:42)

Statistiky

Tabulka a přehled utkání

V dalším utkání (tento pátek 18.12.2015 od 19:00) přivítáme na naší palubovce tým BK Litoměřice. Rádi bychom Vás tedy pozvali na tento zápas, který bude zároveň charitativní. Více o této předvánoční akci na našich webových stránkách